Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кучма розповів про результати роботи Тристоронньої контактної групи

Представник України в Тристоронній контактній групі, другий президент України Леонід Кучма констатує, що на переговорах в Мінську досі немає прогресу стосовно питань безпеки, однак є прогрес в блоці гуманітарних і економічних питань.

«Прогрес існує, адже крім питань політичних і питань безпеки, ми займаємося і гуманітарними проблемами, і проблемами економіки. Там робота йде і все-таки створено міністерство, яке буде займатися Кримом, і міністерство по АТО ... Так що з цієї проблематики є прогрес», – сказав Кучма на брифінгу 6 травня.

Також Кучма знову заявив про неможливість проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей до виконання Мінських угод, в тому числі до вирішення питання з безпекою.

«Я на останньому засіданні Тристоронньої контактної групи заявив, що поки не буде вирішено весь блок безпеки, про якісь вибори, про якусь політичну реформу потрібно навіть розмови припинити ... Потрібно спочатку зробити пункти, записані в Мінському протоколі, а потім вже думати про вибори», – наголосив він.

За словами Кучми, на Донбасі не можна проводити вибори, поки там перебуває «40-тисячна армія» і не повернуто контроль України над ділянкою кордону з РФ.

«Поки української влади там не буде, поки межа не контролюватиметься Україною, ні про які вибори розмов бути не повинно», – сказав він.

Як повідомлялося, 29 квітня в Мінську домовилися про повне припинення вогню на Донбасі на Великдень. Однак бойовики першого ж дня після досягнення домовленостей порушили режим повного припинення вогню на Сході України.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ