Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Куди поїхати вчитись?

Цим питанням задаються підлітки та їх батьки задовго до початку вступної кампанії.

Адже світа за кордоном — це наразі не тільки диплом, визнаний у більшості країн світу, та можливість будувати кар’єру у закордонних компаніях, а й питання безпеки дитини. Кількість українців, які бажають здобувати вищу освіту тільки зросла під час війни. Тож саме час придивлятись до умов, які пропонують іноземні виші.

Які країни найпопулярніші серед українських студентів

Загалом можна стверджувати, що українців більше приваблює Європа, ніж Канада чи США. Серед європейських країн лідерами за популярністю є:

  • Німеччина;
  • Польша;
  • Чехія;
  • Великобританія;
  • Нідерланди;
  • країни Балтії;
  • Ірландія;
  • Швейцарія;
  • Італія.

Подивитись умови навчання та проживання в цих країнах так же легко, як і зайти в додаток VIP casino. Але у кожній країни є свої особливості.

Наприклад в країнах Балтії: Литві, Латвії, Естонії навчання досить недороге. Можна легко обрати ВНЗ в діапазоні $3000-5000 на рік. Ці країни охоче приймають українських студентів. Викладання ведеться англійською мовою, що дуже зручно. Але залишитись працювати після навчання можна лише за умови знання місцевої мови. Також у Прибалтиці не заохочується студентський підробіток, тобто під час навчання неможливо офіційно влаштуватись на роботу. Тож варто оцінювати фінансові можливості сім’ї, перш ніж розглядати навчання тут.

Набагато більш приваблива Німеччина, яка має сильні виші з широким спектром навчальних програм. В українців є можливість безкоштовно навчатись тут за умови сплати необхідних платежів. Вони складають близько 500-700 євро на семестр. Також перед вступом батьки мають відкрити спеціальний рахунок, на якому буде сума від 15000 євро для покриття витрат на проживання та харчування дитини під час навчання.

Основним нюансом навчання в Німеччині є мова — більшість державних вишів викладають лише німецькою. Але якщо студент обирає цю країну для навчання та подальшого працевлаштування, йому в будь-якому випадку потрібно її вивчати. Тим більше, що працевлаштуватись можна вже після закінчення бакалаврату.

Заповітною мрією багатьох є навчання у Великій Британії. Щороку сюди подають документи сотні тисяч студентів зі всього світу. Вартість вищої освіти досить висока, але випускники мають привілеї щодо працевлаштування у майбутньому. Також приваблює українських абітурієнтів і мова викладання — англійська.

Дешевшим варіантом буде навчання в Ірландії. Тут також основна мова навчання англійська, а проживання та харчування набагато бюджетніше, ніж у Великій Британії. Випускники вишів можуть залишатись в країні ще рік для пошуку роботи — це відмінний старт для молодих спеціалістів.

Навчання за океаном

Лідерами за популярністю багато років є США та Канада. Українці наразі мають спрощені правила в’їзду до цих країн, тож варто скористатись нагодою, якщо мріяли тут навчатись. Якість навчання тут на дуже високому рівні, також студенти можуть працювати або отримувати гідну стипендію.

Після отримання диплома в Канаді, можна залишитись в країні на термін 1-3 роки для працевлаштування. США такої можливості не надає, тому більшість випускників повертаються в Європу. Мінусом отримання освіти в США та Канаді можна назвати вартість. Це стосується і самого навчання, і супутніх витрат на проживання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ