Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Курт Волкер прибув для надання свідчень

Курт Волкер, який пішов у відставку з поста спеціального посланника в Україні минулого тижня, прийшов дати свідчення в Комітет розвідки, нагляду і закордонних справ Палати представників.

Про це повідомляє Abc news, передає УНН.

Спецпредставник Держдепу в Україні Курт Волкер подав у відставку

"Його свідчення будуть зосереджені на подвійний скарзі інформатора, який стверджує, що президент Дональд Трамп наказав державним чиновникам працювати з Україною для переслідування політичних суперників", - сказано в повідомленні.

Зараз Волкер залучений в полеміку з приводу імпічменту у зв'язку з його очевидними зусиллями зі сприяння в організації зустрічі Трампа з президентом України. Його свідчення в четвер є новими в загальній полеміці.

Волкер прибув в якості першого свідка для дачі показань на Капітолійський пагорб, незважаючи на відмову державного секретаря Майка Помпео дати свідчення в Державному департаменті.

Нагадаємо, раніше Волкер погодився дати свідчення в Конгресі.

Раніше в американських ЗМІ з'явилася інформація про те, що Трамп міг порушити правила нацбезпеки під час розмови з Президентом України Володимиром Зеленським, спробувавши тиснути на українську владу з розслідування справи сина свого конкурента на виборах 2020 Джо Байдена.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Трампа заявили, що мають докази впливу України на вибори США 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ