Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Квіт висловився проти поштучного розподілу місць держзамовлення між університетами

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт написав на свої сторінці Facebook, що він виступає проти поштучного розподілу місць держзамовлення між університетами.

"Фінансувати треба університет в цілому, потрібно йому довіряти і підтримувати, створюючи відповідну систему професійної вимогливості через акредитацію, внутрішню систему оцінювання якості освіти, з боку працедавців, студентів, випускників і т.д. А ВНЗ сам вирішить, яку зарплату платити викладачам чи який штатний розпис йому потрібний", - йдеться у повідомленні.

Він пояснив, як зараз здійснються держзамовлення між університетами.

"Держзамовлення передбачає поголівну (не індивідуальну, а саме кількісну) фінансову підтримку певної кількості майбутніх фахівців, підготовку яких держава нібито "замовляє" у ВНЗ. Потім від кількості студентів обраховується кількість ставок викладачів. Причому тих студентів, які не бажають вчитися, відрахувати не можна, оскільки в такому випадку університет може "не виконати держзамовлення". Ця загроза виступає одним з найбільш серйозних звинувачень на адресу ректора і ВНЗ", - зазначив міністр.

Нагадаємо, 9 серпня С.Квіт заявив, що парламент має прийняти закон про освіту у вересні поточного року.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ