Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КВУ: депутати 9 скликання прийняли менше законів, ніж їх попередники

Комітет виборців порівняв кількісні показники роботи Верховної Ради IX та VIII скликань за перші півроку роботи. Про це повдомили у прес-службі комітету виборців України.
Верховна рада України

Зокрема, до уваги було взято кількість прийнятих законів, зареєстрованих законопроектів та проведених пленарних засідань.

За даними КВУ кількість прийнятих законів у Раді попереднього скликання перевищила відповідні показники чинного парламенту. Так, за перші півроку року депутатами ВР VIII скликання було прийнято 173 закони, тоді як ВР IX скликання – 155 законів.

Також депутати ВР VIII скликання зареєстрували більше законопроектів, ніж їх наступники: 1,7 тис. та 1,3 тис. відповідно.

Однак депутати ВР IX скликання частіше працювали в пленарному режимі. За півроку вони провели 72 пленарні засідання, їх колеги – 63.

«Розмови про турборежим виявилися звичайним політичним міфом. Кількісні показники роботи ВР IX скликання не є вищими, аніж у їх попередників. А в таких питаннях як кількість прийнятих законів чи поданих законопроектів вони взагалі є нижчими від результатів роботи депутатів VIII скликання», - заявив голова КВУ Олексій Кошель.

«Загалом не варто судити про результати роботи парламенту лише оцінюючи кількість прийнятих законів, однак саме такий підхід неодноразово демонструвало керівництво ВР і депутати монобільшості, акцентуючи на своїй ефективності. При цьому дані КВУ показують, що підстав для подібних заяв немає. Тому в подальшому варто або взагалі відмовитися від поняття «турборежим», або називати «турборежимом» і роботу Ради VIII скликання», – додав О. Кошель.

Нагадаємо, що ВР VIII скликання розпочала роботу 27 листопада 2014 року, ВР IX cкликання – 29 серпня 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ