Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КВУ: у березні зафіксовано рекордно низькі показники голосувань Ради

У березні 2020 р. народні депутати продемонстрували рекордно низькі показники голосувань Ради. Про це інформує прес-служба Комітету виборців України.

В середньому один народний депутат Ради впродовж місяця взяв участь в 66% голосувань. Нижчі показники були лише в жовтні 2019 р., коли в середньому голосували (натискали ʺзаʺ, ʺпротиʺ чи ʺутримавсяʺ) 65% депутатів. В інші місяці показники були вищі: у лютому – 73%, січні – 82%, грудні – 79%, листопаді – 80%, вересні – 71%.

Серед ТОП 5 депутатів, які взяли участь в найбільшій кількості голосувань: О. Бакумов – 100% (ʺСлуга Народуʺ), Р. Князевич – 99,8% (ʺЄвропейська солідарністьʺ), М. Заремський – 99,7% (СН), М. Цимбалюк – 99,6% (ВО ʺБатьківщинаʺ), Г. Мазурашу – 99,5% (СН).

З іншого боку 22 народні депутати пропустили 90% голосувань Ради за місяць. Серед них А. Яценко (взяв участь в 1,5% голосувань), І. Палиця (3,9%), Ю. Льовочкіна (4%), О. Дубінський (4%), Т. Козак (7%) та ін.

ʺНа низькі показники голосувань в березні вплинути два фактори: карантинний режим, внаслідок якого частина депутатів не прийшли в Раду та розгляд правок до законопроекту про ринок землі, який відбувався переважно формально і не викликав особливого інтересу депутатів. Також у березні було прийнято низку резонансних законів, проти яких різко виступила частина фракцій і груп Ради і, як результат, фактично відмовилася від голосування за ці питанняʺ, - пояснив голова КВУ Олексій Кошель.

Всього в березні відбулося 13 пленарних засідань Верховної Ради, на яких було проведено 934 голосування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ