Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Київ, Донецьк, Львів та Харків куплять львівські автобуси в борг

За львівські автобуси і тролейбуси приймаючі міста Київ, Донецьк Львів та Харків заплатять 10% від вартості машин на момент їх отримання і отримають лізинг з рівними частками на 10 років, - про це заявив сьогодні, 30 березня, у Львові віце-прем’єр-міністр України з питань ЄВРО 2012 Борис Колесніков.

 

 «Ми підписали меморандум на 2000 транспортних засобів. Зі слів директора підприємства, це найбільше замовлення за часів Незалежності. Воно дасть змогу дати роботу тисячам інженерів, а також дасть змогу заводу модернізуватись. Орієнтовна вартість замовлення – 3,5 млрд грн.

           

Для цього залучатимемо Укрексімбанк. Міста заплатять 10% на момент отримання і отримають лізинг з рівними частками на 10 років. Щодо процентних ставок, то будемо прагнути до європейських», - зауважив Борис Колесніков. 

           

Нагадаємо, що сьогодні, 30 березня, урочисто було підписано меморандум між Кабінетом Міністрів України та ЗАТ «Львівський автобусний завод» про співпрацю під час підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату з футболу ЄВРО 2012.

 

Згідно з меморандумом, ЗАТ «Львівський автобусний завод» підтверджує спроможність виробити 1500 автобусів та 500 тролейбусів належної якості для їх подальшого використання у приймаючих містах. Натомість, Кабінет Міністрів України зі свого боку підтверджує зацікавленість у підтримці вітчизняного товаровиробника.

 

Меморандум набирає чинності з дня його підписання і діє до 1 вересня 2012 року.

 

Додамо, що сьогодні у Львові із офіційним візитом перебуває урядова делегація на чолі з віце-прем’єр-міністром України з питань ЄВРО 2012 Борис Колесніковим. 

 

Під час цього візиту Борис Колесніков побував на будівництві стадіону, аеропорту, а також відвідав Трускавець, де була робоча зустріч з керівниками підприємств готельного господарства.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ