Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Київенерго», «Київгаз» та «Київводоканалу» можуть повернути в державну власність

Прокуратура Києва подала позов до Господарського суду столиці щодо повернення в державну власність акцій «Київенерго», «Київгазу» та «Київводоканалу», які були передані ЗАТ «Компанія Київенергохолдинг». Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Сьогодні Господарський суд міста Києва починає розгляд позову столичної прокуратури про повернення київській громаді стратегічно важливих для життєдіяльності міста підприємств «Київенерго», «Київгаз» та «Київводоканал». Як відомо, в 2006 році на підставі рішення Київради було створене ЗАТ «Компанія Київенергохолдинг» – єдиний комплекс із постачання енергоресурсів, води та водовідведення в столиці. У процесі створення цього товариства фактично у його власність були передані належні територіальній громаді контрольні пакети акцій ВАТ «Київгаз» та ВАТ «АК «Київодоканал» (61% та 67% відповідно), а також 12,73 % акцій ВАТ «АЕК «Київенерго», – зазначив він.

За словами генпрокурора, в 2007 році без погодження наглядової ради та загальних зборів 12,73% акцій «Київенерго» були передані на користь інших приватних структур, які наразі перебувають у власності ТОВ «ДТЕК ЕНЕРГО».

«Крім того, товариство упродовж багатьох років є збитковим навіть при тому, що Київрада щорічно відшкодовує різницю в тарифах. Зокрема, товариствам «Київенерго» та «Київводоканал» фактично за весь час існування ЗАТ «Компанія Київенергохолдинг» відшкодовано майже 13 мільярдів гривень. Також товариство, яке продовжує здійснювати управління значимими для столиці підприємствами «Київводоканал» та «Київгаз», налічує лише 4 працівники», – додав Луценко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ