Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Київстар надав 300 млн гривень на розвиток цифрової України

Національний телеком-оператор переказав на державний рахунок останню частину інвестицій із загальної суми 300 млн грн.
Фото - Мінцифри

Як повідомляють в Мінцифри, кошти виділили для реалізації державних проєктів із цифрового розвитку та кіберзахисту України. 

Телеком-оператор надав 300 млн грн у межах Меморандуму, який було підписано між Київстар і Міністерством цифрової трансформації України в липні 2022 року.

Сума вже надійшла на державний рахунок через фандрейзингову платформу UNITED24, яку запустили з ініціативи Президента України Володимира Зеленського. Мінцифри України забезпечує цільове використання коштів для найважливіших проєктів відбудови і зміцнення цифрової інфраструктури.

«Під час повномасштабної війни цифрова інфраструктура стала основою ефективної роботи держави. Працює митниця, виплачуються пенсії, зарплати, повноцінно працює Уряд. Майже щотижня Мінцифра запускає нові послуги в Дії. І все це під час першої у світі кібервійни», — зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Кошти спрямовуються на пріоритетні проєкти із цифрової трансформації нотаріату (е-нотаріат) та товарно-транспортних накладних (е-ТТН), на цифровізацію послуг ДРАЦСів тощо. А також на модернізацію та розвиток державних реєстрів, посилення інформаційної безпеки, зміцнення кіберзахисту країни.  

Нагадаємо, Київстар став одним із численних донорів, які допомагають відродженню України. Компанія перерахувала благодійним фондам понад 130 млн грн на гуманітарні потреби військових, лікарень, людей похилого віку та постраждалих від війни. А також надала абонентам безоплатних сервісів послуг на понад 577 млн грн. У 2022 році Київстар сплатив понад 10,7 млрд грн податків та зборів до державного бюджету та інвестував майже 6 млрд грн у відновлення та будівництво мереж мобільного зв’язку в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ