Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Мінцифри представило новий проєкт для іноземців “е-резидент”

27 вересня у Львові міністр цифрової трансформації Михайло Федоров презентував новий проєкт.
З офіційної сторінки "Е-резидент"

Під час свого виступу на конференції “IT Арена 2024” віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров презентував новий проєкт "Е-резидент" ("uResidency"), у межах якого іноземні підприємці зможуть відкривати рахунки та керувати бізнесом в Україні онлайн. Наразі долучатись до проєкту зможуть лише представники чотирьох країн: Словенії, Індії, Пакистану і Таїланду. Важливо, що послуга не буде доступна для громадян країн із чорного й сірого списку FATF, а також рф та рб. 

“Ми запускаємо електронне резидентство України і з' являємося на мапі країн, які пропонують підприємцям з інших країн відкрити власну справу в Україні. Віддалено, не приїжджаючи в Україну, вони зможуть у кілька кліків відкрити та вести справу по банківських рахунках. І я вважаю, що це наступний революційний крок”, – відзначив Михайло Федоров. 

У перший рік роботи програми очікується залучити 1000 іноземців, податки з роботи яких приноситимуть до українського бюджету додаткові $1 млн на рік. Податок, який вони сплачуватимуть, до речі, становитиме також 5% на доходи до 180 000 євро, як для ФОП. 

“Сьогодні ми націлені, таргетуємося на маленьких підприємців, на фрілансерів, які, наприклад, поїхали з Європи в Тайланд, або подорожують постійно і займаються якимось онлайн-бізнесом. І це пропозиція, в першу чергу, для них. Все працює дуже зручно. По суті, ми експортуємо цифровий досвід, який ми разом з вами розвивали в Україні, на увесь світ”, - додав Михайло Федоров.

За його словами, такий проєкт електронного резидентства для ведення бізнесу за кордоном пропонують, фактично, лише три компанії у світі: Естонія Литва і Азербайджан. І саме Естонія є одним із партнерів, який допомагає впроваджувати нову послугу в Україні. 

“Для нас дуже важливо, щоб проєкт електронного резиденцтва залучав увагу до нашої країни. Звичайно, сьогодні повномасштабна війна і нам допомагають багато країн. Нас знають як країну технологічну, але нам потрібно експортувати ці досягнення, які в нас є, не тільки в ІТ або в наших продуктах, а також у досягненнях з точки зору послуг, податкової системи, для того, щоб відбувалися перші контакти з нашою Україною і вибудовувалися певні нові зв'язки”, - додав Михайло Федоров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ