Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Китай і Росія розпочали спільні військові навчання у Японському морі

Росія та Китай проведуть спільні військові навчання під назвою "Північ/Взаємодія-2023" у Японському морі, в рамках яких братимуть участь військово-морські та повітряні сили обох країн

Як пише Reuters, відповідно до повідомлення міністерства оборони Китаю, їхня військово-морська флотилія 16 липня покинула східний порт "Циндао", щоб приєднатися до російських військово-морських і повітряних сил у Японському морі в ході спільних навчань, спрямованих на "захист безпеки стратегічних водних шляхів".

Китайська флотилія складається з п'яти військових кораблів і чотирьох корабельних вертольотів.

Зазначається, що навчання під кодовою назвою "Північ/Взаємодія-2023" знаменують посилення військового співробітництва між Китаєм і Росією після вторгнення Москви в Україну та проводяться, оскільки Пекін продовжує відкидати заклики США відновити військову комунікацію. У міністерстві оборони КНР повідомили, що спільні з РФ навчання проведуть у Японському морі.

Уперше участь у навчаннях братимуть одразу два російські військові кораблі "Громкий" і "Совершенный".

Reuters нагадали, що напередодні начальник Об'єднаного управління штабів Центральної військової комісії Китаю Лю Чженлі провів відеодзвінок із начальником Генштабу РФ Валерієм Герасимовим, під час якого сторони підтвердили зобов’язання зміцнювати військові зв’язки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ