Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Китай: конфлікт США і КНДР може спалахнути "будь-якої миті"

Китай попереджає, що напруженість довкола Північної Кореї досягла такої точки, що "будь-якої миті може спалахнути конфлікт", - BBC Україна.

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї сказав, що якщо спалахне війна, то в ній не буде переможця.

Коментарі чільного урядовця КНР припали на час, коли США висловлюють дедалі глибшу стурбованість розробками ядерної зброї в КНДР і надіслали до Корейського півострова групу бойових кораблів на чолі з авіаносцем.

Китай, єдиний союзник Північної Кореї, побоюється, що конфлікт може спричинити крах режиму і викликати проблеми на китайському кордоні.

Міністр Ван Ї сказав: "Існує відчуття, що конфлікт може спалахнути будь-якої миті.

"Я думаю, що всі зацікавлені сторони повинні бути дуже обережними за цих обставин".

"Ми закликаємо всі сторони утримуватися від провокацій і взаємних погроз, чи на словах, чи якимись діями, і не дозволити ситуації погіршитися до незворотної некерованої стадії".

На посилення неспокою китайців, президент США Дональд Трамп заявив у четвер, що "проблему Північної Кореї" буде "вирішено".

"Якщо Китай вирішить допомогти, це було б здорово. Якщо ні, то ми будемо вирішувати цю проблему без них! США".

Північнокорейські військові відповіли на це в п'ятницю, заявивши, що даватимуть "нещадну відсіч" будь-якій американській провокації.

"Наша жорстка протидія США і його васальним силам буде здійснена таким нещадним чином, щоб не дозволити агресорам вижити", - мовиться в заяві армії, яку вмістило англійською мовою офіційне інформаційне агентство Північної Кореї,

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ