Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Китай може послабити обмеження щодо ковіду після тижня історичних протестів

Китай збирається оголосити найближчими днями про пом’якшення своїх карантинних протоколів щодо COVID-19 і скорочення масового тестування.
Фото - Reuters

Про це пише Reuters з посиланням на власні джерела.

Це помітна зміна політики після того, як гнів через найжорсткіші обмеження в світі підігріває широке поширення протести. Захворюваність по всій країні залишається близькою до рекордно високого рівня, але зміни відбулися, оскільки останніми днями деякі міста скасовували карантин, а високопосадовець сказав, що здатність вірусу викликати захворювання слабшає.

Органи охорони здоров’я, які оголосили про пом’якшення у своїх регіонах, не згадали про протести – найбільшу акцію громадянської непокори в Китаї за багато років, яка варіювалася від віче при запалених свічках у Пекіні до вуличних сутичок з поліцією в Гуанчжоу.

Заходи, які мають бути оприлюднені, включають скорочення масового тестування та регулярних тестів на нуклеїнові кислоти, а також кроки, щоб дозволити позитивним випадкам і тісним контактам ізолювати вдома за певних умов, повідомили джерела, знайомі з цим питанням.

Як пише Reuters, це дуже сильно відрізняється від попередніх протоколів, які призвели до розчарування громадськості, оскільки цілі громади блокувалися, іноді на тижні, навіть після одного позитивного випадку.

Розчарування вибухнуло минулого тижня під час демонстрацій публічної непокори, які були безпрецедентними в материковому Китаї відтоді, як президент Сі Цзіньпін прийшов до влади в 2012 році, і відбулися, коли економіка вступає в нову еру набагато повільнішого зростання, ніж це спостерігалося за десятиліття.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ