Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Лідери країн Балтії та Польщі обговорять новий бюджет ЄС

Прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас в неділю прийме колег з Польщі, Латвії і Литви, щоб обговорити з ними пропозиції Європейської комісії щодо формування бюджету ЄС на 2021-2027 рік. Про це повідомляє ERR.

Новий довгостроковий бюджет ЄС передбачає значне скорочення виплат для країн Центральної та Східної Європи. Після зустрічі прем'єр-міністри країн Балтії і Польщі дадуть спільну прес-конференцію.

Нарада чотирьох прем'єр-міністрів пройде напередодні 9-го форуму Стратегії ЄС для регіону Балтійського моря.

На зустрічі також планують обговорити проекти об'єднання електромереж між країнами Балтії, реалізацію проекту Rail Baltic і ситуацію в Україні, оскільки на початку липня у Вільнюсі відбудеться зустріч прем'єр-міністрів країн Балтії і України.

Нагадаємо, Польща вже заявила, що не погоджується з пропозицією нового бюджету Європейського Союзу з меншими фондами на "політику згуртованості".

Згідно з новою пропозицією Єврокомісії, Варшава може отримати на 20 мільярдів євро менше, ніж отримувала досі.

Як повідомлялося, Брюссель планує скоротити фінансування країн Центральної і Східної Європи на 30 млрд євро, перерозподіливши ці кошти на Італію, Грецію та Іспанію. Бюджет повинні одностайно підтримати всі країни ЄС.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ