Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лідери ЄС і партнери привітали Україну з Днем Незалежності

Лідери Європейського Союзу та міжнародні партнери 24 серпня привітали Україну із Днем Незалежності.

Вітання від європейських політиків опубліковано у соцмережі Х.

Урсула фон дер Ляєн, президентка Єврокомісії:

"Сила України в її людях. У їхній мужності, їхній силі та незмінній надії на майбутнє миру та процвітання в об’єднаній Європі.Вони надихають усіх європейців.Вітаємо Володимира Зеленського і народ України з Днем Незалежності!".


Жозеп Боррель, високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки:

"Вітаю український народ із Днем Незалежності України.Ви боретеся за свою свободу та сміливо захищаєте цінності, які ми поділяємо. Європа твердо стоїть за вами. Наше майбутнє разом".


Шарль Мішель, голова Європейської ради:

"Шановні українські друзі, у ваш День Незалежності ЄС підтримує вас. Ви є членом нашої європейської родини, і ваше майбутнє з нами. Слава Україні".


Олаф Шольц, канцлер Німеччини:

"Ми на вашому боці, президент Зеленський. Сьогодні ви святкуєте незалежність і свободу свого народу. Саме ці принципи відстоює вся ваша країна у вашій мужній боротьбі з жорстокою агресією Росії. Ми захоплюємося вашою мужністю та вашою силою".


Марк Рютте, прем'єр-міністр Нідерландів:

"Сьогодні тут, у Нідерландах, наші думки – про вашу незалежність в той час, як ви сміливо за неї боретесь. Оскільки розуміння того, наскільки важливою є незалежність, приходить лише тоді, коли виникає ризик її втратити. І ви знаєте це як ніхто інший. Але дозвольте мені вам нагадати: Нідерланди разом з вами й залишатимуться разом з вами сьогодні й щодня. Доки в Україні знову кожен день не буде Днем незалежності".


Едгарс Рінкевичс, президент Латвії:

"Латвія разом з Україною з першого дня російської агресії, і я переконаний, що з допомогою Латвії та інших союзників Україна досягне успіху і справедливість буде відновлена. Відтак Латвія продовжить докладатися до військової допомоги Україні, зусиль з відновлення, економічної й гуманітарної допомоги так довго, як буде потрібно. Любі українські друзі, прийміть наші найкращі побажання до річниці вашої незалежності. Разом до перемоги та слава Україні".


Мая Санду, президентка Молдови:

"Сьогодні, коли Україна святкує свій День незалежності, ми стоїмо разом з вами як ніколи міцно. Ваша стійкість, рішучість і непохитна відданість свободі надихають нас усіх. Разом, у спільній вірі в демократію та європейське майбутнє, ми рухаємося вперед. Слава Україні!".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ