Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лідери ЄС знову спробують домовитись про нове керівництво топ-інституцій Євросоюзу

У неділю 30 червня глави держав і урядів країн ЄС зустрінуться на спеціальному саміті в Брюсселі, щоб обговорити призначення керівників найвищих інституцій блоку.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Як зазначає пресслужба Європейської Ради, лідери ЄС вже намагалась погодити це питання на плановому саміті 20-21 червня, однак тоді домовленостей не досягли.

"не було більшості щодо жодного з кандидатів. Європейська Рада погодилася, що необхідно дійти до такого набору кандидатур, який би показував різноманіття ЄС", - заявив глава Євроради Дональд Туск після безрезультатного саміту у ніч на 21 червня.

Європейська Рада, до якої входять глави держав та урядів ЄС, відіграє важливу роль у призначенні топ-посадовців Євросоюзу.

 У 2019 році вона обирає президента Європейської Ради, висуває кандидата на посаду президента Європейської комісії, призначає Верховного представника Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки та ухвалює рішення про президента Європейського центрального банку.

Всі вони повинні обійняти свої посади до кінця цього року.

Переговорні сторони у Брюсселі та європейських столицях повинні зважити інтереси півночі та півдня, правих та лівих, великих країн та малих, багатших та бідніших. Але цьогоріч існує більше тиску, ніж зазвичай щодо балансу статей.

Жодну з трьох провідних європейських інституцій — Єврокомісії, Європейської ради та ЄЦБ — ніколи не очолювала жінка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ