Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Лікарі Львова та Вроцлава спільно проведуть операції дітям зі складною патологією хребта

До КНП «Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова» 14 – 15 жовтня з черговим навчально-консультативним візитом приїде команда лікарів-ортопедів Університетської клініки м. Вроцлав (Польща), яку очолює професор Кшиштоф Колтовські.
фото умовне, автор: Олександр Мазуренко (пресслужба ЛМР)

Про це інформує пресслужба ЛМР із посиланням на лікаря-нейрохірурга дитячої лікарні Тараса Микитина.

Зі слів лікаря, це уже 8-й візит польських колег до Львова.

«Впродовж 14-15 жовтня разом з Кшиштофом Колтовські ми плануємо консультувати дітей з нейрохірургічною та ортопедичними патологіями, а також провести оперативні втручання трьом дітям з складною нейроортопедичною патологією хребта», - розповів Тарас Микитин.

Як повідомив нейрохірург, діти, які будуть проконсультовані в ці дні, також в подальшому зможуть бути прооперованими.

Зі слів головного лікаря дитячої лікарні на Орлика Дмитра Квіта, візит колег з Польщі є надзвичайно важливим і вагомим кроком у народній дипломатії між країнами.

«Наші лікарі-нейрохірурги – це потужна команда однодумців та суперпрофесіоналів, які виконують складні оперативні втручання дітям від народження і до 18 років. На сьогоднішній день пацієнтами нашого нейрохірургічного відділення є діти з усієї України зі складними вродженими та набутими патологіями головного мозку та хребта. Тішимося за наших дітей, які матимуть можливість безкоштовно бути проконсультовані одними з кращих спеціалістів України та Польщі», - додав він.

Довідка

Співпраця між Міською дитячою клінічною лікарнею та лікарями-ортопедами Університетської клініки м. Вроцлав розпочалась в березні 2017 р. і є надзвичайно успішною.

За сім попередніх візитів лікарі проконсультували більше 120 пацієнтів зі всієї Західної України, а також провели 18 надскладних оперативних втручань у дітей із деформацією хребта (сколіоз) IV ступеню, та ще 5 оперативних втручання із меншою складністю.

21 березня 2018 року підписано Меморандум про співпрацю між Міською дитячою клінічною лікарнею м. Львова та Університетською клінікою м. Вроцлав (Польща).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ