Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лікарі врятували новонароджену дитину з важкою вродженою вадою стравоходу

Хлопчик народився із атрезією стравоходу з нижньою трахеостравохідною фістулою.
Фото ілюстративне

Пацієнта госпіталізували до Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ» на другий день після народження. Лікарі одразу провели повне обстеження і підтвердили поставлений діагноз, повідомляє ЛОДА.

Ця важка вроджена патологія супроводжується пінистими виділеннями з рота і носових ходів, кашлем, вологими хрипами, задишкою, одразу після годування дитина зригує молоком разом із слизом, з’являється синюшність шкірних покривів. У таких випадках прогресує аспіраційна пневмонія, що загрожує  життю дитини.

Тому лікарі прийняли рішення про проведення оперативного втручання з відновлення стравоходу. Після успішної операції дитина ще 10 днів знаходилася під наглядом лікарів відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених.

«Спільними зусиллями хірурги, анестезіологи та педіатри відновили хлопчику стравохід, а разом з тим він отримав і шанс на життя. Тепер дитина може самостійно їсти, набирає вагу і розвивається як звичайна здорова дитина. Ще певний період свого життя він перебуватиме під наглядом дитячого торакального хірурга та педіатрів. Зазначу, що в нашій лікарні близько 10 дітей щорічно оперуються з такою складною патологією», – прокоментував торакальний хірург лікарні Олег Ленів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ