Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Лісистість Львівщини становить 28,7 відсотків з необхідних 30 – Анатолій Дейнека

На даний показник лісистості Львівщини становить 28,7% з необхідних 30%, який був встановлений українськими вченими. Такі дані повідомив начальник Львівського обласного управління лісового господарства Анатолій Дейнека під час сьогоднішньої прес-конференції у Львові.
„Це є близьким до оптимального показника, але недостатньо”, – каже Дейнека, стверджуючи, що зараз їхнє господарство займається залісненням територій, виведених з сільськогосподарського обороту та еродованих земель. Однак, як повідомив Дейнека, проблема заліснення територій, які знаходяться у підпорядкуванні місцевих рад, не знаходить наразі належного розуміння у місцевих органах влади.
Як розповів Анатолій Дейнека, з приводу передачі земель минулого тижня була приведена селекторна нарада за участю заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Валерія П’ятака з керівниками районних рад і держадміністрацій.
Також начальник управління повідомив, що на Львівщині підтримують створення приватних лісів, а тому готові надати свою допомогу для навчання й консультацій, щоби довести необхідний показник заліснення до норми.
Загалом, за словами Анатолія Дейнеки, на Львівщині нараховується 692 тисячі га лісів, з яких 483 тис га належать державі, 153 тис га – „Галсіллісу”, 50 тис га – Міністерству оборони, а 20 тис га – різним відомствам і установам.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ