Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Ліві» бюлетені вже у Львові

Несанкціоновані бюлетені, призначенні для проведення позачергових виборів до Львівської облради, уже привезли до Львова. Їх зберігають у гардеробній залі Личаківської районної адміністрації - без належної міліцейської охорони. Про це сьогодні, 22 січня, під час прес-конференції повідомив секретар Львівської обласної територіальної виборчої комісії Сергій Котенко.

Голова Львівської обласної ТВК Микола Щур раніше повідомив, що бюлетені самовільно надрукували Львівська міська та Бродівські і Кам’янка-Бузька районні ТВК.  Сьогодні ж голова Бродівської районної ТВК Віктор Лаврін зробив публічну заяву, що його комісія жодних рішень про друк бюлетенів не приймала. Щур зазначив, що помилився, це була Сколівська ТВК.

Голова обласної ТВК додав, що дії комісій є порушенням кримінально-процесуального кодексу. ТВК готує з цього приводу звернення в прокуратуру. За самодіяльність членам районних і міської комісій загрожує штраф від 200 до 400 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або 4 роки позбавлення волі.

Щур сказав, що спостерігає цікаву тенденцію: три комісії 16 січня приймають і звернення до ЦВК щодо бездіяльності обласної ТВК і вирішують друкувати бюлетені в одному місці і в одній фірмі.  

Голова комісії також зауважив, що до ЦВК постійно звертаються представники однієї партії, яку він не назвав. Але в рекомендаціях ця партія вказувала фірму, яка погодиться друкувати бюлетені в борг.

Микола Щур повідомив, що вчора, 21 січня, ЦВК розглянула скарги на бездіяльність обласної комісії і визнала, що та діяла в межах закону і нічого не порушила.

Додамо, що бюлетені для довиборів у Львівську облраду повинна друкувати лише обласна виборча комісія, і вони,бюлетені, повинні обов’язково охоронятися міліцією як документи суворої звітності
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ