Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Ліжкова мережа медзакладів Львівщини забезпечена киснем на 90%

За попередню добу в області провели 881 дослідження на коронавірус, з них - 167 позитивних. Методом ІФА протестували ще близько тисячі пацієнтів. Про це під час брифінгу сьогодні, 26 січня, повідомив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, - інформує пресслужба ЛОДА..
Фото Львівська ОДА

За його словами, загалом завантаженість ліжкової мережі на території Львівської області складає 31,7%. Киснем забезпечено 90% усієї ліжкової мережі.

Найбільш завантаженими у районах є Стрийська міська лікарня та Новояворівська районна лікарня –  у них по 65 пацієнтів із коронавірусом.

"Ситуація залишається досить напруженою. Попри те, що ми зараз не констатуємо різкого зростання захворюваності, через закінчення локдауну, прогнозуємо збільшення рівня захворюваності. Діти повернулись у школи,  кількість контактів між людьми зростає. І ризик того, що кількість пацієнтів, які потребуватимуть стаціонарної допомоги, також збільшиться. Система охорони здоров’я області, зокрема стаціонари готові до можливого збільшення кількості хворих", - зазначає Орест Чемерис.

Директор департаменту наголошує, що профілактика коронавірусу – це дотримання норм карантину:

"Це правила, які залежать від кожного з нас: дотримуватись соціальної дистанції, менше контактів із людьми, використання масок, гігієна рук".

Зазначимо, на сьогодні в реанімації перебувають 125 пацієнтів, з них на апаратах ШВЛ - 26. В стаціонарах лікують 1250 хворих.

За увесь час коронавірус підтвердили у 69570 осіб. Від COVID-19 померло 2043 людини. Одужало від коронавірусу 58110 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ