Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛНУ імені Івана Франка святкує День Університету

Щорічно 11 жовтня один із найстаріших університетів України святкує День університету. Ця подія є знаменною, адже 22 роки тому, в 1999 році, в цей день Львівський національний університет отримав статус національного. З цього приводу для студентів підготували багато цікавого.

В першу чергу з таким почесним днем усіх викладачів і студентів привітав ректор університету Володимир Мельник:

“Кожне досягнення Університету - це Ваша заслуга, дорогі колеги та студенти! Адже саме Ви невтомною працею та безпосередньою участю у суспільно-політичних процесах формуєте в Україні суспільний простір, основою якого є моральні імперативи та засадничі загальнолюдські цінності - свобода, демократія та гуманізм.

Сердечно дякую кожному з Вас за інтелектуальну відвагу, силу духу і небайдужість до долі Університету й України.

Від щирого серця бажаю всім нам незламного духу, жаги до нових знань, міцного здоров’я, миру та добра!”.

В програмі святкування відбувалися урочисті заходи на факультетах, у ко­ле­­джах та в інших підрозділах Університету. Також було організовано презентації видань, книж­ко­ві виставки, конференції, ін­тер­нет-форуми, туристичні походи, екскурсії для студентів і навіть змагання з різних видів спор­ту.

Не забули й про День першокурсника і День абітурієнта на факуль­тетах і в коледжах. 

Нагадаємо, що цьогоріч один з найпрестижніших університетів країни також святкував ювілейну дату - 360 років від дня заснування університету.  З такої нагоди студенти створили відео- і фотофлешмоб під назвою «З теплом у серці, відданому дітям».

Але, головною подією для студентів став виступ на площі Франка Святослава Вакарчука, соліста гурту “Океан Ельзи”, який є випускником Львівського національного університету. Музикант вирішив таким чином привітати заклад освіти, подарувавши круті емоції людям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ