Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛОДА назвала недобросовісного підрядника, який будував амбулаторію в Доброгостові на Львівщині

фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
1/5
Управління капітального будівництва офіційно оприлюднює ім’я недобросовісного підрядника, який виграв тендер на реалізацію проєкту «Амбулаторія групової практики, с. Доброгостів, вул. Шкільна 1а, Дрогобицький район - нове будівництво».

Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі управління.

Повідомляється, що управлінням капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації у 2018 році оголошено тендер через систему державних закупівель Prozorro на реалізацію проєкту «Амбулаторія групової практики, с. Доброгостів, вул. Шкільна 1а, Дрогобицький район - нове будівництво», який фінансувався в межах  державної програми «Доступна медицина» шляхом перерозподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Переможцем закупівлі стала підрядна організація зі столиці ТОВ «ГРИФОН ГРУП». Відтак, сторонами було погоджено будівництво амбулаторії в селі Доброгостів на Львівщині, яка до 2021 року на жаль не завершена. Чітких поетапних строків виконання робіт не дотримано.

Загальна кошторисна вартість об’єкта згідно з експертизою складала – 9862,497 млн гривень. Договір на закупівлю робіт за державні кошти укладено від 26.12.2018 року №26 на 9172,631 млн гривень. За період 2018 по 2021 роки будівельних робіт згідно з Актами виконано на 7840,373 млн гривень.  

«Сьогодні, 14 вересня провів виїзне обстеження стану будівництва амбулаторії в с. Доброгостів спільно з провідним інспектором відділу технагляду і проектних робіт – Романом Дулею. За фактом перевірки виявлено, що на будівельному майданчику, тобто у приміщенні амбулаторії основні види внутрішніх робіт виконані неякісно, внутрішні та зовнішні системи інженерних мереж не приєднано, не впорядковано територію благоустрою згідно з проєктом. Сама будівля побудована зі значними дефектами, кімнати призначені для лікарських кабінетів та обстежень пацієнтів для цього просто не годяться. Будівельна організація своїх зобов’язань не виконала. Так, я глибоко переконаний, що побудувати приміщення з нуля є справою не легкою, проте, замість сучасної амбулаторії мешканці села Доброгостів отримали технічне приміщення. На жаль, недоброчесний підрядник проявився не на етапі вибору, а – під час виконання зобов’язань, хоч і підтвердив документально досвід виконання аналогічних робіт та вказав наявність фінансової спроможності. Розумію, перед управлінням не простий виклик – не добросовісний підрядник, договір з яким розірвано. Та з метою застереження замовників будівництва – управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації застосовуватиме механізм штрафних санкцій за несвоєчасне і неякісне виконання зобов’язань та стягнення завданих збитків за договором у судовому порядку» - повідомив начальник управління капітального будівництва Роман Калагурський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ