Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лондону загрожує спалах кору через низький рівень вакцинації

Агентство з безпеки в галузі охорони здоров'я Великої Британії (UKHSA) попередило про можливий спалах кору у Лондоні через низький рівень вакцинації.

Як пише Bloombergкількість випадків кору в Англії вже зростає: 128 у першому півріччі порівняно з 54 випадками за весь 2022 рік. Дві третини випадків були виявлені в Лондоні, що пов'язано з нижчим рівнем вакцинації.

Люди у віці від 19 до 25 років перебувають у групі особливого ризику через кампанії залякування проти вакцинації проти кору паротиту та краснухи на початку 2000-х років, попереджає UKHSA.

За даними відомства, рівень вакцинації проти зазначених хвороб серед дітей знаходиться на найнижчому рівні за останнє десятиліття.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, 85% п'ятирічних дітей в Англії мають обидві дози щеплення, що нижче 95%, необхідних для запобігання спалахам.

"Кір дуже легко поширюється, але йому можна запобігти. Через давнє неоптимальне використання вакцин нині існує цілком реальний ризик виникнення великих спалахів у Лондоні", – сказала консультант-епідеміолог UKHSA Ванесса Саліба.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ