Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лорткіпанідзе став генерал-майором

Призначеному у червні на посаду голови ГУ МВС Одещини Гіоргі Лорткіпанідзе присвоєно спеціальне звання генерал-майора міліції. Про це йдеться в указі президента № 510/2015.

«Присвоїти спеціальне звання генерал-майора міліції Лорткіпанідзе Гіоргі - начальнику Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області», – йдеться у тексті указу.

Лорткіпанідзе став громадянином України 11 червня перед призначенням на посаду голови міліції Одещини.

Чиновники користуються спецзваннями до моменту свого звільнення з органів внутрішніх справ та з моменту поновлення у них. Водночас не вказано, чи отримував Лорткіпанідзе спеціальне звання в Україні раніше.

"Перші спеціальні звання начальницького складу органів внутрішніх справ присвоюються особам, уперше прийнятим або переведеним на службу в органи внутрішніх справ з міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів з наявним військовим або іншим спеціальним званням у порядку переатестування, за винятком осіб, які раніше проходили службу в системі МВС України і були відряджені до міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів для подальшого проходження служби. Такі особи зараховуються в кадри МВС України у наявному військовому чи спеціальному званні з подальшим переатестуванням", – йдеться у "Порядку присвоєння спеціальних звань та подання матеріалів для їх присвоєння".

Також Порядком передбачена можливість дострокового присвоєння спецзвань за успішну роботу.

Тиждень.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ