Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценко назвав Ахметова "консервою" Януковича

Екс-міністр Юрій Луценко вважає, що після формування нового складу уряду всю відповідальність за ситуацію в країні несе президент і його близьке оточення - "Сім'я".

Про це Луценко сказав під час побачення з кореспондентом "Комерсанта" в Менській колонії.

Луценко вважає, що якщо раніше кримінальні справи за вчиненні злочини в країні можна було порушувати не тільки проти президента, але й проти "олігархічних груп, що ділилися з Януковичем", то після формування другого складу уряду олігархи залишилися поза грою і всю повноту відповідальності несе Сім'я.

"Втім, одного з бізнесменів - Ріната Ахметова - вважає екс-міністр, Віктор Янукович віддаляти від себе не буде. У всякому разі, до 2015 року. Юрій Луценко називає найбагатшого українця "консервою". В тому сенсі, що він збирає, "консервує" гроші для політичних потреб президента", - йдеться в статті.

За словами Луценка, він намагався донести до лідерів опозиції - Арсенія Яценюка та Віталія Кличка - ідею "про затребуваність суспільством героя".

З ще одним опозиціонером - націоналістом Олегом Тягнибоком - екс-міністр зв'язок не підтримує, оскільки не розуміє, як в XXI столітті можна переконувати людей у ​​доцільності тези про необхідність дотримання національної ознаки при розподілі посад.

Луценко не знає, хто стане реальним кандидатом в президенти від опозиції в 2015 році. Він називає прізвища Яценюка, Кличка і Петра Порошенка.

"Зате я знаю, що життя не закінчується в 2015 році. Країні потрібні не стільки демократичні вибори, скільки демократичні механізми", - упевнений він.

Луценко вважає, що прийшов час створювати нову партію, однією з рушійною сил якої повинні стати інтелектуальні інтернет-спільноти та об'єднання середнього класу.

При цьому у нього немає амбіцій стати на чолі цієї партії, він готовий і "поруч постояти". Або "зробитися тим самим Робін Гудом, який буде поруч з сильним, виваженим, розумним лідером".

Побачення з Луценком обійшлося кореспонденту в 12 гривень - по 4 гривні за кожну годину спілкування.

"Оплату приймають в касі - над нею висять портрети президента Віктора Януковича, прем'єр-міністра Миколи Азарова і чомусь поіменний список міністрів (список, правда, застарів - вказані члени уряду ще 2010 року). Коли простягаєш квитанцію у віконце, не відпускає відчуття, що платиш за побачення з Луценком саме президенту і прем'єру", - йдеться в статті.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ