Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценко проігнорував Глобальний форум з повернення активів у Вашингтоні

Генеральний прокурор Юрій Луценко скасував запланований візит до Вашингтону, де проходить Глобальний форум з повернення активів. Форум організований за підтримки ООН і Світового банку і зосереджений, зокрема, на темі допомоги Україні.

Як повідомила журналіст Наталія Седлецька, держави-учасники Форуму представлені генеральними прокурорами і міністрами юстиції.

"Головує на відкритті генеральний прокурор США Джеф Сешнс. Було б цікаво побачити, чи повторив би йому Луценко свою заяву про незаконну співпрацю НАБУ з ФБР в Україні", - написала журналіст на своїй сторінці у Facebook у понеділок ввечері, 4 грудня.

За словами Седлецької, замість генпрокурора у роботі Форуму мав взяти участь його заступник Євген Єнін, але його візит перенесли на день нібито через невідкриту вчасно візу. Ще один заступник Луценка – Дмитро Сторожук – також не прилетів до США.

"За моєю інформацією, він навіть вилетів з Києва до Вашингтона ще в суботу, але не долетів. Просто не сів на літак на стикуванні в Стамбулі", - пояснила журналіст.

Українські правоохоронні органи на Форумі представляють директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник і заступник генпрокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Проте від імені України виступив посол Валерій Чалий.

Виконавчий директор "Центру протидії корупції" Дар'я Каленюк на своїй сторінці у Facebook написала, що "в ГПУ не дозволили Ситнику і Холодницкому виступити від імені України на відкритті Форуму".

Вона також опублікувала фотокопію програми Форуму, в якій зазначено запланований виступ генпрокурора Луценка на його відкритті.

Читайте також: Луценко оголосив агентів НАБУ "незаконним угрупованням"

Нагадаємо, в травні 2016 року британський прем'єр-міністр Девід Кемерон після закінчення Міжнародного саміту з боротьби з корупцією в Лондоні повідомив, що перший Глобальний форум з повернення виведених активів буде присвячений роботі з надання допомоги Україні, Нігерії, Шрі-Ланці та Тунісу.

У неділю, 4 грудня, посол України в США Велерий Чалий висловив надію на примирення керівників НАБУ і ГПУ під час їх візиту до Вашингтону.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ