Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луцькі перевізники не дотримуються взятих на себе зобов’язань

Луцькі перевізники не дотримуються взятих на себе зобов’язань, що призводить до проблем, пов’язаних з роботою громадського транспорту. На цьому сьогодні наголосив Луцький міський голова Ігор Поліщук під час розширеної наради, - інформує 2 березня пресслужба Луцької міської ради.
Фото Олена Ляхович

“Недотримання графіку руху, не випуск транспорту у вечірні години, особливо після 21-ї, в такі мікрорайони, як КРЗ та вулиці Володимирська, Дубнівська, Ковельська, а також недостатня кількість транспорту, яка вказана в договорі та обіг готівки. Це — неповний перелік зобов’язань, яких не дотримуються перевізники, - сказав Ігор Поліщук. - Зараз вони звернулися з вимогою щодо підвищення вартості проїзду в громадському транспорті. Володимир Петрович Степанов, коли ви будете наступного разу з ними зустрічатися, можете їм так і повідомити: поки вони не будуть виконувати свої зобов’язання, ніякої розмови про якісь зміни тарифу навіть не може бути. Ці всі порушення, які відбуваються, мають бути заактовані та зафіксовані. Завтра на виконкомі ми будемо приймати проєкт рішення про заслуховування звіту кожного перевізника, а вже після того вирішуватимемо, з ким продовжувати договір, а з ким розривати. Я переконаний, що цих порушень в більшості перевізників достатньо, щоб розірвати з ними договір. Не може бути такого безладу в громадському транспорті. Ніхто їх не примушував іти і брати участь в конкурсі на перевезення пасажирів, це їх добровільна справа, нехай вони виконують свої зобов’язання по договору”.

“З іншого боку, є дуже неприємна ситуація щодо обмеження кількості перевезення пасажирів виключно в кількості сидячих місць, встановлена урядом. Ми звертались до Кабінету Міністрів скасувати цю недолугу норму. Я це питання порушував на нараді з Прем’єр-міністром та Міністром охорони здоров’я, однак “віз і нині там”. Це призводить до того, що люди чекають транспорт вранці та ввечері по 30-40 хвилин на холоді. Чи сприяє це здоров’ю людей? Я думаю, що це ще гірше, адже створюється небезпека та підвищена можливість захворіти на ГРВІ та інші захворювання” - зауважив міський голова. Та додав: “Я нещодавно читав, що водія маршрутки оштрафували на 17 тисяч гривень, а справа нині розглядається в суді. До мене неодноразово звертались лучани, які їхали в маршрутках. Поліція зупиняла їх та висаджувала для того, щоб оштрафувати. Хочу звернутися до представників поліції: я розумію, що є постанова кабміну, але треба ввійти в положення людей, які з маленькими дітками по 30-40 хвилин чекають транспорт. На сьогоднішній день, ми, як міська рада, зробили максимум для того, щоб цю ситуацію вирівняти: залучили додатковий транспорт у перевізників, залучили тролейбуси, попрацювали з заводом, щоб нам здійснили поставку раніше запланованого терміну, щоб тролейбуси поставити на маршрути, але прошу і від вас розуміння та нормальної реакції на цю ситуацію. Сподіваюся, що найближчим часом виправлять цю недоречність, адже окрім того, що люди відчувають значні незручності, то ще й наше підприємство електротранспорту, яке дотаційне, стало вдвічі дотаційніше, ніж було до цього. Обмежена кількість пасажирів, і ми змушені дотримуватися цієї постанови кабміну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ