Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів був за крок до статусу Європейської волонтерської столиці 2024

Львів зупинився за крок до отримання статусу Європейської волонтерської столиці 2024 року. Про це стало відомо сьогодні під час церемонії закриття Європейської волонтерської столиці 2022 року (м. Ґданськ), під час якої назвали місто, яке стало столицею у 2024 році.
Фото - соцмережі Андрія Москаленка

Як повідомили в ЛМР, Львів до останнього змагався за цей титул з італійським містом Тренто, однак у фіналі журі все ж надало перевагу супернику. Не зважаючи на програш, участь у конкурсі була корисною для Львова, адже це дає змогу інтегруватись в різні європейські волонтерські спільноти, зокрема у Centre for European Volunteering, організатора конкурсу «Європейська волонтерська столиця», та розпочати співпрацю в цьому напрямку з іншими європейськими містами, країнами.

"Цього разу у фіналі за статус Європейської волонтерської столиці 2024 року перемогло Тренто (Італія). Львів посів друге місце. У молодіжній столиці Європи ми перемогли з четвертого разу. На Волонтерську подались вперше. То ж будемо наполегливі. Адже волонтери - реальні супергерої. Ми вдячні кожному волонтеру і волонтерці, які своєю працею і відвагою наближають нашу головну Перемогу", - зазначив перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

Додамо, що Львів став першим українським містом, яке потрапило до фіналу цього конкурсу. Щоб потрапити у фінал активна молодь міста разом із мережею молодіжних просторів ТВОРИ! підготували розширену заявку, пройшли розширене анкетування, зняли відеовізитку та презентували волонтерський рух Львова на пітчингу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ