Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів може стати столицею Європи зі следж-хокею

Відомий канадський бізнесмен та власник популярного хокейного видання The Hockey News хоче, щоб Львів став європейською столицею следж-хокею – спорту, доступного для людей з інвалідністю.

Раніше під час зустрічі з мером Львова канадець вже підтримав ідею будівництва льодової арени та пообіцяв долучитися до інформаційної підтримки збору коштів.

В листопаді минулого року мер Львова Андрій Садовий зустрівся із Гремом Рустаном - канадським бізнесменом, меценатом та власником видання The Hockey News, який відвідав Львів. Зокрема на зустрічі обговорили важливість спортивної реабілітації в межах екосистеми НЕЗЛАМНІ.

Грем Рустан – відомий у Північній Америці та Канаді бізнесмен, меценат, інвестор, власник популярного видання з міжнародною аудиторією The Hockey News. Саме завдяки аудиторії свого медіа канадець і планує зібрати кошти для розбудови спортивної інфраструктури у Львові.

Одним із напрямків реаблітації спорту на льоду є следж-хокей, який зокрема доступний і для людей з інвалідністю. 

Нещодавно канадський бізнесмен опублікував свою статтю для видання The Hockey News, в якій поділився спостереженнями як хокей попри війну продовжує розвиватися в Україні.

«Следж-хокей є набагато складнішим, ніж звичайний хокей, і вимагає надзвичайної фізичної та психічної витривалості, тому він ідеально підходить для цих поранених воїнів, оскільки вони є прикладом витривалості», – поділився в статті для The Hockey News Грем Рустан.

«В межах проєкту Unbroken розпочали планування будівництва льодової арени, розробленої з нуля, для потреб поранених воїнів. Я будую, керую та володію ковзанками понад 30 років, тому я думав, що наразі чув і бачив практично все, але помилявся. Я ніколи не бачив і навіть не чув про ідею будівництва громадської ковзанки саме для следж-хокеїстів. Єдине, про що я коли-небудь чув раніше, це те, як зробити існуючі та майбутні проєкти більш доступними для тих, хто грає в следж-хокей. Ця ідея кардинально змінює ситуацію в багатьох відношеннях, і вона є вагомою, коли справа стосується громадських ковзанок. Я подумав про те, як було б чудово, щоб Львів став європейською столицею следж-хокею», – додав канадський бізнесмен.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ