Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Львів не готовий до підписання декларацій із сімейними лікарями

Уже через 2 дні розпочинається всеукраїнська кампанія підписання договорів із лікарями, передбачена медичною реформою. Втім, у єдиній електронній системі охорони здоров’я eHealth по місту Львову зареєстровано лише 3 приватні медзаклади.

У покроковій інструкції щодо підписання декларацій з лікарем на сайті МОЗ разом із першим пунктом вказане наступне: 

Важливо: заклад, у якому працює обраний вами лікар, має бути підключеним до системи «Електронне здоров’я». Чи підключений заклад до електронної системи охорони здоров'я - уточніть у реєстратурі або у лікаря, або перевірте самостійно на сайті: https://portal.ehealth-ukraine.org/divisions.html#/

Однак, перевіривши місто Львів, бачимо, що в системі зареєстровано лише три медичні заклади, причому всі приватні. Це приватне підприємство "Медичний центр "Інтерсоно", Лікувально-оздоровчо-навчальний центр "Вікторія" та Ощипко Ірина Георгіївна як приватний лікар.

Водночас у місті Києві в eHealth зареєстровано понад 250 медзакладів.

Довідка: 

Електронна система охорони здоров’я eHealth – це система, яка допомагає пацієнтам отримувати, а лікарям – надавати якісні медичні послуги. А ще – дозволяє контролювати, наскільки ефективно витрачаються виділені на охорону здоров’я державні кошти і запобігати зловживанням. Це – складна система, яка буде поступово впроваджуватися протягом кількох років. Спочатку вона охопить первинну ланку медицини – сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів. Пацієнти укладатимуть декларації із обраними лікарями, і лікарі реєструватимуть ці декларації в системі. Таким чином, держава зможе оплачувати лікарю за кожного пацієнта, а пацієнт отримає гарантовані державою безкоштовні медичні послуги. Так система eHealth допоможе реалізувати принцип “гроші ходять за пацієнтом”.

Нагадаємо, сьогодні комісія ЛМР рекомендувала два проекти під’єднання медичних закладів Львова до центрального компоненту e-Health.

Дві компанії рекомендували для підключення Львова до e-Health

Юлія Улинець, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ