Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів отримає 17 млн євро на модернізацію тролейбусів

Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
1/3
Сьогодні, 16 березня, у Львівській міській раді підписали тристоронню Угоду про наміри кредитного фінансування для проекту модернізації громадського тролейбусного транспорту, передає Гал-інфо.

ЛМР отримає 17 млн євро (15 млн кредитних та 2 млн грантових коштів). За словами міського голови Львова Андрія Садового гроші використають у трьох напрямках.

«Ці гроші необхідні для закупівлі 50 тролейбусів, реконструкції депо та модернізації зношених елементів контактних мереж електричного транспорту. Важливо те, що місто підходить до питання комплексно – не тільки закупить новий транспорт, а й ще ремонтує дорожню інфраструктуру, депо та контактні мережі», – розповів Андрій Садовий.

Мер міста зазначив, що кошти на модернізацію тролейбусів надасть Європейський банк реконструкцій та розвитку. І нагадав, що завдяки фінансуванню ЄБРР у Львові реалізовується ще один проект - "Впровадження електронної системи оплати проїзду в громадському транспорті".

Окрім Львівської міської ради та ЄБРР, угоду підписала і третя сторона - ЛКП "Львівелектротранс". Директор ЛКП Олег Береза додав, що Львів також бере участь у проекті "Міській громадський транспорт в Україні", що організований за фінансової підтримки Європейського інвестиційного банку. також залучає 40 млн. євро для закупівлі трамваїв, автобусів та реконструкції вулиць з трамвайним рухом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ