Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львів отримає 27,5 млн євро на покращення очищення стічних вод

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) і Східноєвропейське партнерство у сфері енергоефективності та екології (E5P) надають м. Львову пакет фінансування в розмірі €27,5 млн на покращення послуг з очищення стічних вод у місті, повідомили у ЄБРР.

Новий проект дозволить Львівському міському комунальному підприємству «Львівводоканал» реконструювати і модернізувати інфраструктуру очищення стічних вод, а також встановити потужності для виробництва біогазу та когенерації. Внаслідок реалізації проекту очікується значна економія енергії та підвищення якості послуг.

Фінансування для проекту включає в себе кредит Банку на суму до €15 млн., кредит НЕФКО на суму €5 млн, а також до €7,5 млн у формі інвестиційного гранту E5P, основним донором якого є Європейський Союз. Ці кошти будуть використані для значного підвищення ефективності та екологічних показників великого комунального підприємства, що експлуатує мережу водопостачання протяжністю 1000 км разом з очисними спорудами і надає послуги 760 тис. абонентів, включаючи населення та промислові підприємства.

Фінансована інвестиційна програма дозволить «Львівводоканалу» встановити теплоелектростанцію, яка функціонуватиме на біогазі стічних вод і вироблятиме до 39 400 МВтг електроенергії на рік, що забезпечить істотну економію енергії для компанії, а також скорочення викидів парникових газів приблизно на 128 600 тонн в еквіваленті CO₂. Позитивний вплив на екологію міста і регіону також забезпечить встановлення пісковловлювачів і станції хімічного осадження, що сприятиме кращому очищенню стічних вод у м. Львові та скороченню викидів у р. Полтву.

Необхідну для виконання техніко-економічного обґрунтування і передінвестиційного екологічного дослідження технічну допомогу надало Шведське агентство міжнародного співробітництва у сфері розвитку (SIDA).

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. Станом на 1 січня 2016 р. Банк узяв на себе зобов'язання щодо надання близько €12 млрд. в рамках 355 проектів по всій країні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ