Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів отримав надсучасне обладнання для супроводу трансплантації

Львів отримав надсучасне лабораторне обладнання для трансплантацій, вартістю 98 млн грн, повідомляють в ЛМР.
Фото - ЛМР

Це дозволить виконувати специфічні дослідження для проведення пересадок органів одразу на місці.

За перші три місяці 2023 року в Україні проведено 124 трансплантації органів, і найбільше з них проведено саме у Львові – 35. Тому, щоби всі, хто потребує трансплантації, отримали її тут, Міністерство охорони здоров’я спільно з Медичними закупівлями України закупили для центрів трансплантації сучасне лабораторне обладнання.

«Лабораторія на базі медичного обʼєднання Львова отримала секвенатор нового покоління, систему «LabScan», протічний цитометр, спектрофотометр, 8 ампліфікаторів різного рівня (в тому числі Real Time), апарати електрофорезу, мікроскопи з камерами та програмним забезпеченням експертного класу, низькотемпературні морозильні камери та лабораторні холодильники», - повідомляє МОЗ України.

Зазначимо, що лабараторія у Львові – одна з трьох міжрегіональних лабораторій першого (експертного) рівня, що забезпечують виконання повного спектра клініко-лабораторних та специфічних досліджень у сфері трансплантології, насамперед для реципієнтів. Серед них: високоточні імуногенетичні дослідження і, зокрема, дослідження, спрямовані на визначення сумісності між потенційним донором та реципієнтом.

Загалом, завдяки цьому обладнанню, планують забезпечити лабораторний супровід пацієнтам Першого медичного об’єднання Львова, і провести понад тисячу молекулярно-генетичних та імунологічних досліджень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ