Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів отримав статус «Прозоре місто»

«Transparent cities/Прозорі міста» (Transparency International Ukraine) презентувало адаптоване дослідження роботи міських рад під час війни. За результатами цього дослідження, Львів отримав статус «Прозоре місто».
Фото з відкритих джерел

Як пояснили в «Transparent cities/Прозорі міста», це дослідження не є лінійним продовженням традиційних Рейтингів прозорості. Цьогоріч команда оцінювала лише 70 міст зі звичних 100 за оновленими критеріями. Замість звичних балів і місць — тепер статус міста («прозоре», «частково прозоре» та «непрозоре») і рівень виконання індикаторів.  Дослідження відбулося за фінансової підтримки Європейського Союзу.

«Згідно з результатами дослідження «Між безпекою та прозорістю: дослідження роботи міських ради під час війни», яке проводило Transparency International Ukraine, Львів отримав статус: «Прозоре місто», у якому індикатори виконуються на 75-100%.

Дещо з дослідження

  • Львів - у 5-ці міст, де публікують критерії видачі допомоги та проміжні звіти про отриману та розподілену «гуманітарку».

  • Анонсування засідання всіх колегіальних органів-міської ради, виконавчого комітету, постійних комісій і координаційного органу.

  • Львів - у 6-ці міст, які транслювали засідання трьох органів: міської ради, виконавчого комітету та постійних комісії», - розповів Вячеслав Ломброзо, в.о. завідувача Сектору з питань доброчесності та запобігання корупції ЛМР.

Так, за результатами дослідження, статус «прозорі» міста мають Дніпро, Львів та Мукачево. «Частково прозорими» визначені 10 міст: Вінниця, Володимир, Житомир, Кам’янське, Київ, Кропивницький, Луцьк, Тернопіль, Ужгород, Чернівці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ