Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львів у пошуках роботи: ринок праці в оголошеннях

Пошук роботи — актуальне питання для багатьох українців: як фахівців певного професійного рівню, так недавніх випускників. Фахівці OLX проаналізували більше 3 000 пропозицій у Львові і з'ясували, де і яку роботу краще за все шукати в столиці Галичини.

ТОП-5 найбільш популярних напрямків склали торгівля, логістика, будівництво, ресторанний бізнес та робота за кордоном.

Вакансії

Роздрібна торгівля

30,1%

Робота за кордоном

29,62%

Будівництво

16,6%

Транспорт / логістика

12,54%

Бари / ресторани

11,14%

Резюме

Роздрібна торгівля

10,88%

Робота за кордоном

22,52%

Будівництво

17,16%

Транспорт / логістика

34,32%

Бари / ресторани

15,12%

Найпростіше знайти роботу в роздрібній торгівлі: сфера діяльності популярна, особливих знань не вимагає. До лав продавців, касирів, консультантів або менеджерів завжди потрібні люди — як з досвідом, так і без нього. Але не потрібно чекати, поки подзвонить роботодавець. Набагато більш ефективний шлях — шукати перспективні вакансії та пропонувати свою кандидатуру. Більшість так і робить: вакансій в цій категорії на OLX розміщено майже в три рази більше, ніж резюме.

Для тих, хто шукає роботу за кордоном, на майданчику подається чимало варіантів. Найчастіше шукають роботу у сусідів — у Польщі. У розрізі популярних напрямків для працевлаштування за кордоном роботою в цій країні цікавилося 52,5% львівських користувачів. Також у фокусі інтересів:

Європа — Чехія, Норвегія, Іспанія, Німеччина і Швеція (від 4% до 8% від всіх запитів на роботу за кордоном);
Заокеанські напрямки — США і Канада (8,5% і 5,3% запитів відповідно); Ізраїль (5,8% запитів користувачів).

Однак, щоб знайти цікаву і грошову роботу, їхати не обов'язково. Львів — одне з найпопулярніших міст України для гастрономічного туризму. Не дивно, що багато хто прагне працювати в сфері барної або ресторанної справи та розміщує на OLX пропозиції своїх послуг в якості офіціантів, кухарів, барист і барменів.

Ще одна популярна категорія — будівництво та ремонтні роботи. Такий вид діяльності завжди затребуваний, і знайти роботу можна швидко. Вакансії частіше розміщуються компаніями, які шукають будівельників, різноробочих, електриків, тощо, на проектне працевлаштування. А свої резюме, як правило, залишають самозайняті фахівці, які пропонують будівельні або ремонтні послуги приватним особам.

У категорії транспортних перевезень і логістики резюме розміщуються за тим же принципом. Це не дивно, адже більшість претендентів — водії з власним авто, яким на OLX зручно шукати постійних клієнтів.

Перераховані категорії складають ТОП-5 найпопулярніших напрямків з пошуку роботи у Львові, але не варто обмежуватися тільки ними. На OLX роботу зможе знайти кожен, адже головне - це бажання.

Довідка.

OLX — сервіс оголошень № 1 в Україні. Українська база майданчика налічує 12 млн оголошень і щомісяця поповнюється більш ніж на 3 млн нових пропозицій. Кожну секунду на сервісі публікується 2 нових оголошення. За даними компанії Gemius, ресурс входить в топ-10 найпопулярніших сайтів серед українців (fusion-панель, червень 2017 р.). Кожен другий інтернет-користувач з України відвідує сервіс мінімум один раз на місяць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ