Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Львів віддаватиме борги до 2041 року, - Веремчук

Львів занурений у борги. На сьогодні борги міста та їх погашення розписане до 2041 року. Про це сьогодні, 17 червня, під час прес-конференції у Пресклубі розповів член постійної комісії із питань фінансів та планування бюджету, голова фракції «Громадський рух «Народний контроль» Валерій Веремчук.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

За його словами, жодне комунальне підприємство ще не використало коштів, які вже цього року отримали з бюджету. А це - «Львівелектротранс» – 114,5 млн грн, АТП-1 – 146 млн грн, «Львівтеплоенерго» – 189,9 млн грн, «Залізничтеплоенерго» - 18,5 млн грн, «Львівводоканал» - 243,1 млн гривень.

«Через карантин місто втрачає фінансово, але водночас і заощадило на витратах. Ось лише кілька прикладів. І всі вони базуються на офіційних даних від самих чиновників: 50-60 млн грн зекономили на вивозі сміття; 32 млн грн йде на утримання «Муніципальної варти» – незрозумілої і непотрібної структури. Результат – зловживання і кримінальні справи проти її керівників і окремих працівників, бо виявляється підприємство працювало не по офіційних договорах, а «на ліво». Структуру закрити, кошти, які не використали, скерувати на інші потреби. На ті ж зарплати; 41 млн грн економії на компенсації за пільгові перевезення, адже на час карантину пільговий проїзд у громадському транспорті не діє; 133 млн грн - зекономлені видатки у сфері освіти, адже навчальні заклади не працювали, менше платили за «комуналку», - сказав Валерій Веремчук.

Також він додав, що відрядження, масові заходи та різноманітні показові промоції також наразі не на часі, а їхня вартість не сотні тисяч, а десятки мільйонів гривень.

«Бюджет розвитку Львова становить близько 3 мільярдів гривень. Уже зараз можна стверджувати, що на багатьох об’єктах, по яких ще нема всіх погоджень, не проведені тендери, роботи цього року не стартують. Отож зберігаємо гроші за тими об’єктами, що вже ремонтуються, будуються. Інші кошти – на гострі потреби, які виникли через коронавірус та карантин.

Ось три позиції, які повністю спростовують слова міського голови про те, що нема грошей на зарплати. Гроші є! Львів має достатньо коштів, щоб усі працівники, які щодня дбають про життєздатність міста, отримували зарплату вчасно. Просто до людей треба ставитися, не як до об’єктів для можливого шантажу, а як до основної цінності нашого міста», - сказав Валерій Веремчук.

Демарш керівників фракцій Львівської міськради і чи дійсно Львів без грошей

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ