Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львів відкрив офіс у Брюсселі

Напередодні Дня Європи у столиці Бельгії відкрили офіс Львова.
Фото: ЛМР

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

“У День Європи хочемо оголосити про ще одну важливу подію для Львова та усіх українських міст. Нещодавно в Брюсселі запрацював офіс Львова. Нам важливо не просто прагнути стати членом європейської родини, але й також синхронізувати усі інтеграційні процеси на міжмуніципальному рівні. Наша фізична присутність у Брюсселі дасть змогу не лише Львову, але й усім іншим українським громадам стати ближчими до європейських процесів, традицій та можливостей. Маємо важливу місію бути голосом українських міст у ЄС вже сьогодні”, — сказав мер Львова Андрій Садовий.

Офіс стане майданчиком для побудови муніципального партнерства українських міст із містами Європейського Союзу завдяки регулярним подіям та програмам, що діють в Європейському комітеті регіонів.

Львівський офіс відкрив заступник мера Сергій Кіраль 4 травня. На відкритті Сергій Кіраль наголосив, що львівський офіс стане «фронт-офісом» для інших українських міст.

“Зараз Україна є кандидатом та прагне повноцінного членства в ЄС у рекордні строки.  Маємо за цей час зрозуміти процес зі середини - що та як працює по-європейськи. Європейська освіта, медицина, дороги, європейські міста — це не гасло, а наслідок клопіткої праці з ознайомлення та впровадження європейських правил. Таким шляхом раніше рухались наші сусіди-поляки, кожен регіон Польщі представлений у Брюсселі. Тож хочемо використати той шанс із максимальною користю для всієї країни”, — сказав Сергій Кіраль.

Координаторкою офісу стала Тетяна Хабібрахманова, яка очолює управління міжнародних відносин у міській раді Львова.

Представництво Львова в Європі тісно співпрацюватиме із ЛКП "Львівське бюро євроінтеграції”. Є вже навіть перші результати роботи офісу — засідання робочої групи Комітету регіонів щодо питань України у вересні проведуть у місті Лева, зазначили у раді. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ