Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львів втрачає 50-60 млн. через потрійне оподаткування – Теодор Дяків

50-60 млн. грн. щорічно втрачає місцевий бюджет Львова через потрійне оподаткування підприємств, які знаходяться на єдиному податку – про це повідомив під час прес-конференції голова Асоціації платників податків Львівщини Теодор Дяків. По Україні ж, за його словами через прогалини у законодавстві про оподаткування місцеві бюджети не дораховуються приблизно 2,5 млрд. у рік.
«Згідно роз’яснень ДПА України, підприємства, що знаходяться на єдиному податку, а це приблизно 100 тисяч підприємств у нашій державі повинні сплачувати потрійний податок (10%, 13%, 25%), що унеможливлює виплату дивідендів та спонукає підприємців вдаватися до послуг конвертаційних центрів, в результаті таких дій у міський бюджет не надходить нічого» — зазначив Теодор Дяків. За його словами через потрійне оподаткування підприємств, виникає парадокс, що підприємства, які хочуть чесно сплачувати податки просто-напросто не можуть цього зробити і щоб заплатити податки, змушені звертатися у суди. На Львівщині таких підприємств, як зазначив Теодор Дяків є шість.
«Така безглузда ситуація в нашій державі тягнеться від листопада 2002 року, найцікавіше, що в господарському кодексі України сказано, що податкове законодавство повинно уникати подвійного оподаткування, в той час, як зараз ми маємо і потрійне оподаткування. Податкова адміністрація Львівщини вже кілька років тому визнала неправомірною таку ситуацію, однак посилаючись на позицію ДПА України з цього приводу львівські податківці відмовляються вирішувати це питання. Якщо колись контролюючі органи могли дозволити собі відверто порушувати закон, то зараз не маючи змоги це робити вони придумали для себе нові форми маніпуляції, у всьому керуючись дуже часто неправомірними роз’ясненнями, наказами та вказівками контролюючих органів» — наголосив Теодор Дяків. Як додав же голова Громадського форуму Львова Олег Мацех на сьогодні назріває великий конфлікт між підприємцями та контролюючими органами, який може призвести до ще одного Майдану.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ