Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

„Львівобленерго” не підтверджує і не спростовує інформацію про придбання групою „Приват” контрольного пакету компанії

ВАТ „Львівобленерго” не підтверджує і не спростовує інформацію про придбання групою „Приват” контрольного пакету компанії. Про це „Гал-info” повідомила керівник відділу корпоративних зв’язків „Львівобленерго” Галина Єлесеєнко.
За її словами, документального підтвердження того, що контрольний пакет акцій має група „Приват”, немає: „У минулому році три рази скликалися збори акціонерів, але вони не були проведені через відсутність кворуму”.
Нагадаємо,  група "Приват" у 2005 році сконцентрувала 55-60%  акцій обленерго, що раніше вважалися підконтрольними Григорію Суркісу, серед них ВАТ "Прикарпаття-", "Полтава-", "Суми-", "Чернігів-" і "Львівобленерго". Про це повідомляв заступник генерального директора ТОВ "Укренергоконсалтинг", що здійснює юридичний супровід цих компаній, Володимир Плечун. Також Володимир Плечун повідомив, що структури, афільовані з бізнесменом Костянтином Григоришиним (група компаній "Енергетичний стандарт"), у даний час володіють у зазначених обленерго пакетами акцій у розмірі від 15 до 19%. „Григоришин поділився половиною своїх акцій з Коломойським”, – сказав він.
Статутний фонд ВАТ "Львівобленерго" становить 48 493 080 гривень і поділений на 193 972 320 простих іменних акцій номінальною вартістю 25 копійок.
Як повідомляла агенція „Гал-info”,  21 березня 2005 року збори акціонерів "Львівобленерго" не відбулися через відсутність кворуму. Їхнього проведення, за інформацією правління, заблокували акціонери, наближені до російського бізнесмена Костянтина Григоришина, - компанії Bіkonіtіa Enterprіses Ltd. і Lavra Іnvestment Ltd. (у сукупності володіють 38,69% акцій "Львівобленерго"). Востаннє збори акціонерів "Львівобленерго" відбулися в 2001 році. ВАТ "Львовобленерго" є основним постачальником електроенергії у Львові й області. За державою закріплений пакет акцій, що у відсотках від статутного фонду становить 25% + 1 акція.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ