Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівобленерго: заміри споживання енергетики проводили кожного року і в мирний час

20 лютого у Львові та області заплановано день замірів обсягів споживання електроенергії.
Фото - ЛМР

Про це пише пресслужба ПрАТ "Львівобленерго". 

В Україні продовжуються заміри споживання електроенергії. Як повідомляє НЕК «Укренерго», наразі дефіцит потужності в енергосистемі відсутній. Електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб покрити споживання.

Саме тому день замірів потужності споживання для Львова та області відбудеться 20 лютого, як і планувалось раніше. У цей день електроенергію не вимикатимуть, відключення можливі лише у випадку аварійної ситуації.

Для чого потрібні виміри?

Завдяки цьому енергетики побачать, як використовують електроенергію споживачі, маючи постійний доступ до неї. Таке дослідження, яке називається режимним виміром, дозволяє визначити, скільки саме зараз споживає кожна область за умови нормальної роботи енергосистеми.

Вимірювання дадуть можливість НЕК «Укренерго» враховувати при встановленні лімітів релокацію підприємств, міграцію населення, фактичні зміни в загальному рівні й структурі споживання.

На що вплинуть результати вимірів?

Отримані результати, які враховуватимуть зміни у кількості населення та у розміщенні підприємств, дозволять НЕК «Укренерго» скоригувати обсяги лімітів для кожної області й забезпечити більш рівномірний розподіл наявної в системі потужності по регіонах.

Зверніть увагу: у випадку повторення росією масованих ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури та, як наслідок, виникнення значного дефіциту доступної потужності в енергосистемі України, проведення режимних вимірів можуть бути перенесені до стабілізації ситуації.

До слова, заміри споживання не є чимось надзвичайним. Їх енергетики проводили кожного року і в мирний час, влітку та взимку — як правило, у грудні та червні (коли найдовша та найкоротша ніч відповідно). Цієї зими провести заміри в грудні не було можливості, зважаючи на постійні обстріли та дефіцит потужності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ