Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівщина готується до можливого збільшення кількості переселенців, - Козицький

Як повідомив начальник військової адміністрації Львівщини Максим Козицький, в області готують додаткових 50 тисяч місць.

Козицький зазначає, що у зимовий період, за попередніми підрахунками, може прибути близько 100 тисяч осіб. Жити у школах люди не можуть, тому проводять ремонти в гуртожитках закладів профтехосвіти, які дотепер не використовували, та облаштовують додаткові місця у геріатричних пансіонатах, психоневрологічних диспансерах та інших закладах, придатних для тривалого проживання.

"Ці місця можуть і не знадобитися, все залежить від подій на фронті, але Львівщина має бути готовою. Зважаючи на ситуацію, сподіваємось, що Польща і надалі сприятиме нам із гуманітарною допомогою. Повідомив про це під час онлайн-зустрічі з очільницею Підкарпатського воєводства Евою Леніарт. Також подякував за все, що Польща уже для нас зробила", - повідомив Максим Козицький.

Своєю чергою, пані Леніарт наголосила, що польська сторона реагуватиме на запити від Львівської ОВА щодо потреб у гуманітарному вантажі і надаватиме допомогу.

Також під час зустрічі обговорили питання черг на українсько-польському кордоні.

"Я запропонував розглянути можливість організації митного та прикордонного контролю на майбутньому ПП "Нижанковичі – Мальховичі" – для порожніх вантажівок та цистерн, які прямують до ЄС (лише на виїзд з України). Пані воєвода зазначила, що обговорить цю пропозицію з Прем’єр-Міністром Польщі.

Покращення ситуації на кордоні – це робота не одного дня, але ми скоординовано працюємо, щоб зменшити черги", - підсумував Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ