Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівщина готується до відзначення 87-ї річниці проголошення Акта злуки

Недавно голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник підписав розпорядження “Про підготовку та відзначення 87-ї річниці проголошення Акта злуки” та доручив з цього приводу створити організаційний комітет і затвердив його склад — про це повідомила прес-служба ЛОДА. Співголовами оргкомітету призначені голова облдержадміністрації Петро Олійник, голова обласної ради Михайло Сендак та в.о. міського голови м. Львова Зеновій Сірик.
Заступники співголів – заступник керівника області Тарас Батенко та заступник голови обласної ради Андрій Парубій. Секретар оргкомітету – начальник управління з питань внутрішньої політики ОДА Святослав Шеремета.
До складу оргкомітету також входять начальник головного фінансового управління ОДА Олег Демків, начальник головного управління засобів масової інформації та поліграфії ОДА Оксана Бойкович, начальник управління культури ОДА Галина Дорощук, директор Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької Тадей Едер (за згодою), начальник управління у справах сім’ї та молоді Андрій Корнат, командувач військ ЗОКу Михайло Куцин (за згодою), начальник управління МВС України у Львівській області Віталій Максимов (за згодою) та інші.
Окрім того, Петро Олійник затвердив заходи з підготовки та відзначення 87-ї річниці проголошення Акта злуки.
Так, 20 січня 2006 року пройде урочиста академія в театрі опери та балету ім. С. Крушельницької. На урочистостях плануються виступи перших осіб Львівщини та вручення державних нагород від Президента України Віктора Ющенка та голови Верховної Ради України Володимира Литвина. Після цього відбудеться святковий концерт.
22 січня високопосадовці області та міста покладуть квіти до пам’ятників Михайлу  Грушевському, Тарасові Шевченку, В’ячеславу Чорноволу та керівникам ЗУНР, зокрема на Личаківському кладовищі перед Меморіалом воїнам УГА та на могилі Є. Петрушевича — голови ЗУНРу, Президента Національної ради ЗУНРу; на Янівському кладовищі перед Меморіалом Січових Стрільців. Також 22 січня з нагоди 87-ї річниці проголошення Акта Злуки пройдуть урочисті богослужіння у храмах Львівщини.
Петро Олійник доручив головам РДА та міст обласного значення провести в районних центрах та містах обласного значення 22-24 січня святкові заходи.
Протягом січня та лютого 2006 року в Національному музеї та бібліотеках області проходитимуть експозиції з історії Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, а також про видатних діячів УНР і ЗУНР.
У святкові дні в навчальних закладах і військових частинах пройдуть тематичні уроки та лекції з метою патріотичного виховання молоді. Контроль за виконанням розпорядження покладено на заступника голови облдержадміністрації Тараса Батенка.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ