Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина є серед лідерів залучення інвестицій в експортні виробництва

26-27 жовтня у Львові пройшов XVII Міжнародний економічний форум «Львівщина – локомотив промислової революції в Україні». Учасники піднімають актуальні питання економіки, бізнесу та господарства. Про експортну стратегію Львівщини та економічну інтеграцію регіону говорили на одному із пленарних засідань. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Про пріоритети та основі завдання Національної експортної стратегії присутнім розповіла заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська. У своїй доповіді заступник Міністра відзначила Львівщину, як лідера із залучення інвестицій.

 «Мені дуже приємно бути на цьому форумі, оскільки Львівщина є серед лідерів залучення інвестицій в експортно-орієнтовані виробництва і також зростання експорту вже діючих підприємств. Важливим моментом є те, що на території регіону зростає кількість малого і середнього бізнесу, який експортує і збільшується кошик товарів і послуг, які експортує Львівщина. Також достатньо швидкими темпами розвивається власне експорт послуг і тут вагомим є вклад Львівського регіону про що свідчить нещодавне визнання України як однієї з найкращих країн постачання послуг інформаційно-комунікаційних технологій аутсорсингу у Великобританії»,-  зазначила Наталія Микольська.

Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України наголосила, що експорт є ознакою якісних змін в країні, а також виокремила пріоритети Національної експортної стратегії серед яких – вільна торгівля з Європейським Союзом,  промисловий діалог, укладення угод про оцінку відповідності.

Також Наталія Микольська наголосила на важливості системи підтримки експортерів.

«Нам вкрай важливо відвідувати такі заходи, оскільки ми розуміємо, що експорт робиться не в Києві, і не в будівлі Кабінету Міністрів, а експорт робиться в регіонах і робиться бізнесом. Тому ми спілкуємось із підприємствами, в нас заплановано відвідання трьох підприємств експортерів Львівщини, де ми обговорюємо практичні проблеми і допомогу, яка їм потрібна для того, щоби збільшувати свій експорт. І власне такі поїздки на підприємства і робота з бізнесом ще раз підтверджують те, що експорт якісно змінює країну і те, що вони розвиваються дає додаткову роботу, дає підвищення заробітних плат і також впливає на інфраструктуру тих регіонів, де вони працюють. Ми закликали бізнес більш активно працювати з Міністерством економічного розвитку і торгівлі та створеним Офісом з просування експорту, який дає достатньо велику кількість практичних інструментів, якими бізнес може скористатись вже зараз», - додала Наталія Микольська.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ