Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина налагоджуватиме економічну співпрацю зі Словацькою Республікою

Питання поглиблення економічної та культурної співпраці обговорили під час зустрічі сьогодні, 27 жовтня, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка та Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Юрій Сівачек. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"Ми не до кінця використовуємо ті можливості для співпраці, які є між нашими країнами, - зазначив Олег Синютка. - Український ринок сьогодні є досить сприятливим для інвестицій. Зокрема, ми зацікавленні в інвестиціях у галузь енергозбереження, деревообробки, харчову промисловість та переробку твердих побутових відходів. Ті компанії, які уже працюють в нашому регіоні і які тільки розпочинають виробництво, мають сприяння місцевої влади. Вони відчувають,  що тут є безпечно і перспективно вести свою бізнесову діяльність".

Своєю чергою, Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької  Республіки в Україні відзначив добре організований процес проведення місцевих виборів. "Ми спостерігали за перебігом виборів і хочемо відзначити, що вони пройшли спокійно і прозоро, - підкреслив Юрій Сівачек. - Сподіваюсь, це стане поштовхом до розвитку регіонів, а внаслідок проведення децентралізації більше повноважень отримають громади на місцях".

За його словами, словацькі бізнесмени зацікавлені вивчити потенціал регіону і  налагодити економічні зв'язки з Львівщиною.

Окрім того, голова ОДА звернувся з проханням до Надзвичайного та Повноважного Посла Словацької Республіки бути лобістом в Європейському Союзі щодо питанніянадання Україні безвізового режиму.

Сторони також обговорили можливість відкриття Почесного консульства Словацької Республіки у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ