Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина отримає 100 млн грн на “Нову українську школу”

Вчора, 17 липня, відбулась селекторна нарада під головуванням Віце -прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка та Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич щодо реалізації концепції “Нова українська школа”. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

“Проект “Нова українська школа” - серед пріоритетів Уряду. 1 вересня - по суті перший набір, першокласники навчатимуться за новими підходами, матимуть нові підручники, обладнання, методичні матеріали і для цього Уряд затвердив велику освітню субвенцію, яка пішла на місця ще у кінці квітня, це 998 млн гривень і ці кошти повинні бути скеровані на закупівлю обладнання, меблів для нової української школи”,  -  зазначив В’ячеслав Кириленко.

На реалізацію Нової української школи  з державного бюджету Львівській області виділили кошти у сумі суму 99,4 млн гривень.

Зокрема, для закупівлі дидактичних матеріалів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання для початкових класів – 71 млн гривень. Для підготовки тренерів-педагогів, підвищення кваліфікації вчителів початкової школи, які навчатимуть учнів перших класів – 28,5 млн гривень.

Під час наради порушили питання стану реалізації концепції в областях.

“Закликаю області до внутрішньої дисципліни і за чітким графіком освоювати кошти освітньої субвенції. Важливо, щоб 1 вересня батьки та учні, прийшовши до школи, побачили перші зміни, зрозуміли, що оновлюється освітнє середовище”, - зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій проінформувала,що в області вчасно проводять тендер на закупівлю меблів для Нової української школи.

Також під час селекторної наради порушили питання забезпечення заробітною платою педагогічних працівників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ