Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівщина отримає понад 29 тисяч доз вакцини Pfizer від США

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 2,3 млн доз вакцини проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech, які надав уряд США в рамках ініціативи COVAX.
Фото: МОЗ

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я.

Вакцину розвезуть у 23 регіони України. Зокрема, у місто Київ надійде понад 31 тисяча доз, Львівщина отримає понад 29 тисяч, Полтавщина – більш як 23 тисяч, Харківська, Одеська та Київська області – близько 20 тис. доз. Таким чином, в кінці жовтня та на початку листопада в регіони надійде понад 332 тисяч вакцини.

«Дякуємо партнерам за незмінну підтримку України й вакцини для захисту українців від COVID-19. У часи коли зусилля лікарів, сили та ресурси медичної системи зосереджені на допомозі нашим захисникам на фронті, дуже важливо, щоб кожен українець отримав свій захист від COVID-19, захистивши себе від  ускладнень хвороби. Залишайтеся сильними та здоровими, це складова нашої неодмінної перемоги», – зазначив Міністр охорони здоров’я Украіни Віктор Ляшко.

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістофер В. Сміт наголосив, що 2,3 млн доз протиковідної вакцини Pfizer є найбільшим вантажем вакцин, який безплатно надали Україні.

«Ці вакцини є одним із напрямів допомоги з боку США, мета якої – захистити здоров'я українців напередодні зими. Після його отримання, загальна кількість вакцин, наданих від початку пандемії, складає вже 6,4 млн. доз»,  – додав він.

Вакцина призначена як для первинного курсу імунізації, так і для бустерної дози (першої та другої). 

«ЮНІСЕФ продовжує підтримувати Україну, зокрема через доставку вакцин від небезпечних інфекцій. На тлі війни особливо важливо, щоб якомога більше людей були захищені від COVID-19. Якщо ви ще не вакцинувались – будь ласка, зробіть це. І не забувайте про бустер, щоб посилити захист, особливо якщо ви належите до групи ризику», – сказав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

У МОЗі нагадують, другу бустерну дозу в Україні можуть отримати всі люди старше 18 років. Особливо важливо, щоб бустер отримали люди з груп ризику - люди поважного віку, з онкологією, серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою, діабетом. Люди з ослабленою імунною системою можуть отримати до 5 доз вакцини проти COVID-19.

Актуальну інформацію де можна зробити щеплення проти COVID-19 дивіться за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ