Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівщина розширює співпрацю з Ізраїлем у сфері науки та освіти

Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
1/3
Як повідомили 23 червня Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, сьогодні, 22 червня, відбулось підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською міською радою, Національним університетом ʺЛьвівська політехнікаʺ, Науковим парком Національного університету ʺЛьвівська політехнікаʺ та Торгово-промисловою палатою Ізраїль – Українаʺ.

Метою Меморандуму є розвиток інновацій та стартапів міжнародного рівня. Для цього планується залучення науковців та студентів Львівської політехніки, підтримку регіональних органів влади та Ізраїльський досвід й фінансові можливості. Реалізовувати ці інноваційні проекти має нещодавно  створений Науковий парк SID City.

ʺЛьвівщина - область, де зосереджена велика кількість науковців, людей, які шанують і примножують культурні цінності, де молодь дуже активно навчається і здобуває освіту і проходить стажування за кордоном, опісля, - реалізовує краще практики та методики. Відтак, підписання цього Меморандуму є дуже важливим кроком для подальшого розвитку науки. Долучаючи партнерів, друзів і колег з інших країн, ми навчаємося і обмінюємося досвідом. Облдержадміністрація завжди готова фінансово та методично допомогти у реалізації спільних проєктів, які б приносили користь Львівщині та усій Україніʺ, - зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Зазначимо, що Меморандум передбачає створення Шоу-руму Українсько-Ізраїльських інновацій та підтримка створення нових інноваційних фірм та компаній, що має сприяти розвитку економіки Львівщини.

ʺУ Львівській політехніці ми побачили потенціал, зокрема,  розвитку ІТ-технологій. Ми сподіваємося, що підписання проекту призведе до плідної співпраці у майбутньому і це лише перший крокʺ, - наголосив під час онлайн-зв’язку Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Джоел Ліон.

Підписанти мають намір виявляти намір сприяти: проведенню спільних проектів з розвитку інновацій, зокрема таких як: Asolution Hub, Startera, обміну спеціалістами для проведення тренінгів, досліджень, семінарів і консультацій, організації обміну досвідом та інформацією з питань запровадження та розвитку стартапів та залученню інвестицій.

Окрім того, підписання документа має на меті посилити наукові позиції Національного університету ʺЛьвівська політехнікаʺ на міжнародній арені. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ