Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина серед лідерів по найгірших розрахунках за газ

На нараді з керівниками низки підприємств з газопостачання та газифікації, що відбулася в центральному офісі Компанії, було наголошено, що, хоча рівень розрахунків споживачів за реалізований у січні 2006 р. газ загалом склав 72% (на 9% вище, ніж у січні 2005 року), 100% розрахунків за спожитий у п. р. природний газ, згідно з умовами укладених договорів, мають забезпечити усі категорії споживачів. Про це повідомили у прес-службі ДК „Газ України”
 Керівники ДК «Газ України» звернули увагу учасників наради на те, що у разі невиконання ними договірних зобов’язань щодо оплати вартості енергоносія, а також зволікання з терміновим проведенням розрахунків за нього, ДК «Газ України» вимушена буде з 20 лютого поточного року вжити заходів до примусового обмеження газопостачання боржників відповідно до рівня оплати вартості газу. 
 Найгірша ситуація з розрахунками за спожитий у січні і лютому п.р. населенням природний газ, як відзначалося на нараді, склалася у таких підприємств з газопостачання та газифікації, як ВАТ «Київгаз», «Черкасигаз», «Коростишівгаз», «Волиньгаз», «Львівгаз», «Закарпатгаз», «Донецькміськгаз», «Луганськміськгаз», «Миколаївгаз», «Харківміськгаз», «Чернігівгаз», «Івано-Франківськгаз», «Шепетівкагаз», «Запоріжгаз», «Лубнигаз». Рівень розрахунків з Компанією зазначених підприємств за спожитий мешканцями міст і сіл у п.р. газ не перевищує 59%.
 Вкрай незадовільно розраховуються з ДК «Газ України» за газ, спожитий п.р. бюджетними установами, наступні підприємства з газопостачання та газифікації: ВАТ «Київгаз», «Севастопольгаз», «Кременчукгаз», «Києво-Святошинське мУЕГГ», «Криворіжгаз», «Полтавагаз», «Тисменицягаз», «Полтавагаз», «Шепетівкагаз», «Львівгаз», «Одесагаз», «Харківміськгаз», «Черкасигаз», «Херсонгаз», «Харківгаз», «Чернігівгаз», «Тернопільгаз». Рівень їх розрахунків за спожитий бюджетними установами газ ледь перевищує 50%.
 В той же час, за оперативними даними Компанії, рівень розрахунків  населення і бюджетних установ з регіональними підприємствами з газопостачання та газифікації за спожитий газ є значно вищим.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ