Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівщина увійшла у трійку областей-лідерів за показником "Індекс здоров’я. Україна"

Львівщина увійшла у трійку областей-лідерів за показником "Індекс здоров’я. Україна". Про це повідомила сьогодні під час апаратної наради директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.
Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак під час апаратної наради .

“У 2018 році загальноукраїнське значення Індексу здоров’я склало 62,2 бали, а на Львівщині – 68 балів. Таким чином, 2018 року Львівщина увійшла до трійки лідерів за цим показником у країні. До параметрів цього значення, окрім задоволеності медичною допомогою, звернення до лікаря та попередження хвороб, витрат на ліки та відмови від звернення до лікаря через відсутність коштів, входять також: вакцинація дітей, знання симптомів інсульту, самооцінка стану здоров’я, наявність надлишкової ваги або ожиріння”, - зазначила Ірина Микичак.

За її словами, задоволені дільничним терапевтом/сімейним лікарем 84% опитаних на Львівщині (76% по Україні). У 2017 році цей показник становив 74%, у 2016 – 67%. Таким чином, цього року Львівщина увійшла у п’ятірку лідерів за цим показником в Україні.

Задоволені медичною допомогою у стаціонарі 76% опитаних на Львівщині (56% по Україні). У 2017 році цей показник становив 58%, у 2016 – 53%.

“Такі показники нас тішать, видно, що є прогрес. 75% населення Львівської області підписали з лікарями декларації. Це означає, що реформа спрацювала і вона була очікувана. Ще нас чекає реформа стаціонарної допомоги. Ми намагаємось робити певні кроки аби покращити роботу та якість надання медичної допомоги. Ці речі робимо при тісній співпраці з обласною державною адміністрацією та обласною радою”, - зазначила Ірина Микичак.

На Львівщині поступово збільшується кількість опитаних, які не відмовляються від вакцинації своїх дітей. У 2018 році їх було 69% (2017 року – 62%, 2016 – 60%).

“Нам необхідно підвищувати культуру населення до вакцинації та змінювати психологію як медичних працівників, так і населення”, - додала директор департаменту охорони здоров’я.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ